Palačinky plněné kuřecím masem

21. června 2008 v 19:18 |  Ňamkoviny

na palačinky
1 malý chemicky neošetřený
pomeranč
150 g hladké mouky
3 vejce
1/2 lžičky soli
10 snítek tymiánu
50 g rozpuštěného másla
375 ml mléka
máslo nebo olej na smažení

na náplň
5 jarních cibulek
250 g žampionů
2 lžíce citronové šťávy
500 g kuřecího masa
2 lžíce oleje
sůl a pepř
200 g zakysané smetany
1 Pomeranč omyjeme v horké vodě a osušíme. Nastrouháme kůru, vymačkáme šťávu a odložíme stranou na přípravu náplně. Rozšleháme mouku, vejce, pomerančovou kůru, sůl a lístky ze dvou snítek tymiánu. Přidáváme střídavě rozpuštěné máslo
a mléko, až vznikne polotekuté těsto bez žmolků. Přikryjeme ho a necháme 30 minut odpočinout.

2 Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky, které ihned zakapeme citronem.

3 Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky. Rozehřejeme jednu lžíci oleje a maso na něm ze všech stran rychle opečeme. Potom ho osolíme, opepříme, vyjmeme
z pánve a odložíme stranou. Zahřejeme zbytek oleje
a houby na něm 5 minut prudce opékáme. Po
3 minutách přidáme jarní cibulky. Nakonec vmícháme kuřecí maso a náplň doděláme podle návodu vpravo.

4 V horkém tuku upečeme 8 palačinek, naplníme je
a podáváme.




 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.