Koriandr

12. června 2008 v 10:29 |  bylinky v kuchyni

Tato bylinka s lístky podobnými petrželce pochází ze západní Asie a z východního středomoří, kde je pěstována jako léčivá a kuchyňská bylinka již 3000 let. Rostlinka pronikavě voní po borovici, šalvěji a citronu.Využívá jí dnes řada exotických kuchyní , obzvláště populární je v kuchyni mexické a asijské. Jeho čerstvé lístky jsou ideální v ostrých rajčatových omáčkách, avokádových dipech, ale i v jogurtových studených omáčkách. Vynikající je v pokrmech z luštěnin a brambor a různých polévkách. Exotické příchuti docílíme přidáním koriandru do zeleninových i masových směsí. Zelené lístky se mohou skvěle uplatnit jako ozdoba pokrmů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.