KVĚTÁKOVÁ ROLÁDA

4. května 2008 v 14:18 |  Vegetariánské recepty

Suroviny:
90 g nastrouhaného čedaru
60 g měkkého sýra
4 vejce
1 malý květák rozdělený na růžičky
1/2 lžičky hořčice
špetka muškátového oříšku
sůl a pepř
NÁPLŇ
60 g másla
60 g měkkého sýra
25 g mouky
25 g strouhaného čedaru
1,75 dl neslazeného bílého jogurtu
1 pokrájený svazeček řeřichy
Návod:
Vyložte pekáč pergamenovým papírem. Uvařte květák v páře, aby byl měkký, a opláchněte ho pod studenou tekoucí vodou. Rozmačkejte jej na kaši nebo rozmixujte v mixéru či protlačte sítem. Našlehejte žloutky a přidejte je ke květáku společně se 60 g čedaru a měkkého sýra, špetkou muškátového oříšku, hořčicí, solí a pepřem. Nakonec ušlehejte z bílků nepříliš tuhý sníh a vmíchejte do směsi. Rozprostřete směs rovnoměrně do pekáče. V předehřáté troubě ji při teplotě 190 °C pečte 20-25 minut, až se zvedne a získá nazlátlou barvu. Pokrájenou řeřichu a několik snítek si uschovejte na ozdobení. V pánvičce rozpusťte máslo. Za neustálého míchání řeřichu 3 minuty smažte. Přidejte mouku a jogurt, vše promíchejte a smažte další 2 minuty. Přidejte sýry. Vyklopte upečenou směs na navlhčený kus látky pokrytý pergamenovým papírem. Odloupněte z vršku papír a minutu nechte unikat páru. Pak upečenou část stočte do rolády, včetně nového kusu pergamenového papíru. Roládu rozbalte, pokryjte celý povrch směsí z pánve a zase ji srolujte. Vložte ji do pekáče, posypte zbývajícím sýrem a nechte ještě 5 minut péci. Podávejte ji okamžitě, pokud ji chcete podávat teplou, nebo ji nechte před podáváním vychladnout.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.