Fazolový salát s opečenými rajčaty

3. května 2008 v 20:40 |  Saláty

250 g cherry rajčátek, přepůlených
4 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl a pepř na dochucení
3 nasekané stroužky česneku
2 středně velké červené cibule, jemně nasekané
2 lžičky jemně nasekaných jehliček čerstvého rozmarýnu + větvička

Navíc na ozdobu
800 g konzervovaných bílých fazolí, propláchnutých a scezených
5 lžic balzamikového octa
50 g hoblinek parmazánu (viz box)
lístky červené čekanky nebo rukoly
k podávání (nemusí být)

Příprava jídla:
1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Poloviny rajčátek položte řeznou plochou nahoru na pečicí plech, zakápněte lžící oleje, lehce osolte a opepřete. Pečte patnáct až dvacet minut, pak vyjměte a dejte stranou.

2. Zbylý olej rozehřejte ve větším nízkém kastrolu. Přidejte česnek, polovinu cibule, nasekaný rozmarýn, sůl i pepř a na středním plameni za občasného promíchání smažte. Stačí pár minut, aby cibule změkla.

3. Do kastrolu vsypte fazole, zakápněte octem, promíchejte a prohřejte. Vmíchejte zbylou cibuli. Podávejte s plátky parmazánu, posypané pečenými rajčátky a ozdobené větvičkou rozmarýnu. Salát ještě můžete doplnit lístky rukoly nebo čekanky.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.