Brynzové halušky

3. května 2008 v 20:58 |  Ňamkoviny

Ingredience: 750 g syrových brambor, 250 g hladké mouky nebo 1:1 hladká s polohrubou, sůl, trocha soli, 250 g brynzy, 150 g slaniny nebo domácího špeku
Postup přípravy: Brambory nastrouháme na jemném struhadle jako na bramborák, přidáme sůl, mouku a zamícháme. Těsto protlačíme přes síto na halušky nebo nasekáme na prkýnku a shazujeme do vroucí osolené vody. Můžeme je vykrajovat lžičkou namočenou ve vroucí vodě, nebo je odkrajovat nožem z prkénka, případně je protlačovat do vroucí vody skrz speciální haluškové síto. Vaříme asi 4-5 minut tj. až halušky vyplavou na povrch vody, to jsou uvařené. Buď je scedíme a propláchneme studenou vodou, abychom je zbavili slizkosti, nebo je vytahujeme dírkatou vařečkou případně naběračkou.
V teplé míse případně rovnou v hrnci je dobře promícháme s brynzou, která se na horkých haluškách rozpustí. Na talířích je pak ještě sypeme rozškvařenou na kostičky nakrájenou slaninou.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Pajin Pajin | E-mail | Web | 1. března 2012 v 12:18 | Reagovat

Pravdu díš....:-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.