THAJSKÉ ČERVENÉ KUŘE

29. dubna 2008 v 17:16 |  Ňamkoviny

Suroviny:
450 g libového kuřecího masa, bez kostí a kůže
225 g malých rajčátek, přepůlených
225 g sladkých brambor
60 dl kokosového mléka
2 rozetřené stroužky česneku
3 lžíce nasekané čerstvé natě koriandru
2 lžíce thajské červené karí pasty
2 lžíce galangalu nebo kořene zázvoru
1 lžíce tamarindové pasty
1 lžíce slunečnicového oleje
4 limetové lístky
Návod:
Ve velkém předehřátém woku rozehřejte slunečnicový olej. Kuřecí maso pokrájejte na nudličky, přidejte do woku a 5minut smažte na velkém plameni. Přidejte česnek, karí pastu, kořen galangalu nebo zázvoru, tamarind a limetové lístky a smažte vše další 1 minutu. Ostrým nožem oloupejte a pokrájejte na kostky sladké brambory. Přidejte do směsi kokosové mléko a sladké brambory a uveďte do varu. Nechte povařit na středním plameni 20 minut, dokud se šťáva nevyvaří nebo nezhoustne. Přidejte do směsi rajčátka a koriandr a duste vše dalších 5 minut za občasného míchání. Dejte na talíře a podávejte s vařenou jasmínovou rýží nebo thajskou aromatickou rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.