Krevetové špízy

25. dubna 2008 v 8:51 |  mořské potvůrky

Ingredience:
na osobu asi 260 kcal, 26 g bílk., 14 g tuků, 6 g sacharidů

4 stroužky česneku,
5 lžic olivového oleje,
4 chem. neošetřené limety (popř, ci­trony),
16 krevet (asi 300 g),
1/2 svazku bazalky,
sůl,
pepř
Příprava:
1. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, na pán­vi pokapeme olejem a necháme 3 hodiny rozležet.

2. Vymačkáme 1 limetu. Krevety vyloupeme, zba­víme střívek, omyjeme a osušíme. Pokapeme je li­metovou šťávou a asi 1 hodinu marinujeme.

3. Zbylé limety omyjeme, podélně rozpůlíme a na­krájíme na 24 plátků. Pak střídavě napichujeme na každý špíz 3 limetové plátky a 2 krevety. Bazalku omyjeme, osušíme a posekáme.

4. Česnek vyjmeme z pánve a olej rozehřejeme. Špízy na něm opékáme z každé strany asi 2 min. Poté je osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a okamžitě podáváme. K pokrmu se jako příoha hodí zapečená rajčatová bageta.

Tip: 8 krajíčků bagety po­kapeme česnekovým olejem a obložíme pokrájenými rajčaty. Zapékáme v troubě asi 5 min. při 200 °C.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.