Chobotnice po řecku

25. dubna 2008 v 8:48 |  mořské potvůrky

Ingredience:
600 g chobotnic nebo mraženého mořského ovoce,
150 g cibule,
300 g rajčat,
2 dl bílého vína,
1 dl olivového oleje,
palička česneku,
bílý pepř,
sůl,
oregáno,
petrželová nať
Příprava:
Chobotnice opečeme na polovině oleje, podlijeme vínem a dusíme asi půl hodiny doměkka. Zvlášť opečeme na plátky krájenou cibuli a česnek, přidáme k podušeným chobotnicím, spolu s odjadřincovanými rajčaty a pepřem, solí a oregánem. Dusíme doměkka.

Podáváme sypané petrželovou natí.
Doporučená příloha:
Pečené brambory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.