Velikonoční roláda

24. března 2008 v 8:47 |  Ňamkoviny

Spařte 250 g čerstvého špenátu vařící vodou (této technice se říká blanšírování), špenát sceďte a drobně nasekejte.
Na pánvi zpěňte na lžíci másla 1 drobně nakrájenou cibulku a 2 nasekané stroužky česneku, přidejte špenát, zalijte ho 3 rozšlehanými vejci se solí a pepřem. Míchejte, až se vejce srazí, a pak nechte trochu zchladnout.
Připravte si plát z 600 - 800 g libového vepřového nebo telecího masa. Maso naklepejte, osolte a opepřete. Pokryjte nádivkou, srolujte, svažte provázkem, vložte do pekáčku, podlijte, přidejte nakrájenou cibuli a nasekaný stroužek česneku, vložte do horké trouby a pečte 15 minut při vyšší teplotě. Potom teplotu zmírněte a zvolna pečte doměkka.
Podle potřeby podlévejte a přelévejte šťávou. Nakonec šťávu přeceďte a zahustěte máslovou kuličkou. Podávejte s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.