vdolečky

9. března 2008 v 15:38 |  moučníky

Ingredience

500 g hladké mouky | 25 g droždí | 250 ml mléka | sůl | 2 lžíce pískového cukru | 80 g másla | tuk na vymazání plechu a na potření | 200 g měkkého tvarohu ochuceného cukrem | 50 g Carpathia Švestková povidla | 50 g nastrouhaného tvrdého tvarohu

Příprava:

Mouku prosijeme a uprostřed utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a necháme vykynout.

Po vykynutí vmícháme zbylé mléko, rozehřátý tuk, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které ještě necháme vykynout.

Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v mouce kousky těsta a rukou je zakulatíme na bochánek. Bochánky zploštíme a přeneseme na vymazaný plech. Necháme ještě krátce kynout, potřeme rozehřátým tukem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Upečené vdolky potřeme ochuceným tvarohem nebo povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ladislav IV., Pechal | E-mail | 10. března 2011 v 18:41 | Reagovat

Dobrý den, kde se prosím dají sehnat "Carpathia Švestková povidla"? Na oficiálních stránkách Carpathia nejsou uvedeny. Ta od Hamé jsou nejedlá... Děkuji za info,
Ladia Pechal, Zlín

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.