vaječná tlačenka

10. března 2008 v 21:20 |  Ňamkoviny

Potřebné suroviny

200gměkkého dietního salámu v celku
200gtvrdého sýru
20gželatiny (1 sáček)
200mlmajonézy
2dlnálevu z okurek
2lžícesterilované kápie
2kskyselé okurky
4ksnatvrdo uvařených vajec

potravinářská fólie

forma (např. na srnčí hřbet)


Postup přípravy

1. Sýr nastrouháme, salám, okurek a vajíčka nakrájíme na menší kostičky, kápii překrájíme na menší části a vše v míse promícháme
2. Želatinu rozmícháme v okurkovém nálevu, zahřejeme ji až se rozpustí, pak ji stáhneme z ohně
3. Pomocí metličky zašleháme želatinu do majonézy
4. Touto směsí přelijeme nakrájené ingredience, opatrně vše promícháme a nalijeme do formy vyložené potravinářskou fólií
5. Vaječnou tlačenku necháme v lednici dokonale ztuhnout (asi 2 hodiny
6. Vyklopenou ji pak krájíme asi na 1 cm tlusté plátky, které zdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s pečivem jako studený předkrm nebo chutnou svačinku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.