uherské vepřové plátky

9. března 2008 v 15:54 |  Ňamkoviny

Ingredience

500 g vepřové krkovice | 150 g paprikové klobásy | 200 g bílé slovenské papriky | 150 g rajčat | 5 stroužků česneku | 1 menší cibule | 100 ml smetany | 30 g hladké mouky | 2 lžičky mleté sladké papriky | 1/2 lžičky drceného kmínu | 50 g tvrdého sýra | 30 g sádla | sůl

Příprava:

Krkovici nakrájíme na plátky, asi 1,5cm silné, zlehka naklepeme, osolíme a obalíme ve směsi mouky, papriky a kmínu. Takto připravené vložíme do pekáče, který jsme vymazali sádlem a poklademe oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou klobásou. Posypeme sekaným česnekem,pokrájenou cibulí, paprikou a poklademe nakrájenými plátky rajčat. Ještě mírně osolíme a dáme péct do rozehřáté(180 stupňů C)trouby.

Asi po 15 minutách, až se maso zatáhne, podlijeme několika lžícemi vody a dále pečeme zakryté ještě asi 30 minut,až je maso skoro měkké. Potom je podlijeme smetanou a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, a ještě zhruba 10-15 minut odkryté pečeme, až se sýr rozpustí. Podáváme přelité výpekem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.