Skořicový šneci

9. března 2008 v 15:35 |  moučníky



Ingredience:

40 g droždí | 500 g polohrubé mouky | 250 ml vlažného mléka | 3 lžičky cukru | 3 skořicové cukry | 100 g lískových jader | 60 g rozehřátého másla | 2 žloutky | 1 celé vejce na potření

Příprava:

Nejprve si uděláme z mléka a droždí kvásek.

Do mouky dáme žloutky, rozehřáté máslo, cukr a kvásek. Propracujeme v hladké těsto a necháme třicet až čtyřicet minut kynout.

Mezitím si připravíme náplň z nahrubo umletých lískových jader, skořicového cukru a tří až čtyř lžic rozehřátého másla.

Po uplynuté době kynutí, těsto lehce propracujeme a rozválíme na jeden centimetr tlustý plát. Potřeme náplní a stočíme jako závin.

Z těsta krájíme tři centimetry silné plátky, které pokládáme do předem máslem vymaštěného pekáče a necháme kynout dalších dvacet minut.

Nakonec je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.