MUNGO A ZELENINA NA KARI

18. března 2008 v 12:48 |  Vegetariánské recepty

Klíčky mungo fazolí (nebo nenaklíčené uvařené), 3 mrkve, půl celeru, 1 velká cibule, 2 lžíce másla, kari, sůl, bílý pepř, kostka zel. bujonu, 100 ml smetany.
Cibuli, celer, mrkev nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpustíme máslo, orestujeme cibuli a po chvíli přihodíme celer a mrkev. Poprášíme kari kořením (asi 3 lžičky) a několik minut smažíme. Poté podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu a vaříme asi 10 min. Pak přidáme mungo fazole (3 - 4 hrsti) a směs dobře prohřejeme. Zahustíme smetanou, dochutíme kari, solí a pepřem a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Podáváme s dlouhozrnnou rýží.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.