Medové vepřové kousky

10. března 2008 v 21:47 |  Ňamkoviny

Připravíme si asi tři čtvrtě kila libového vepřového masa, nakrájeného na menší kousky, lžíci a půl medu, 60 gramů oleje, půl lžičky soli, čtyři šalotky, půl lžičky kurkumy, stejné množství čerstvě mletého černého pepře, čtvrt lžičky zázvoru, 100 ml našlehaného jogurtu, lžičku strouhané citrónové kůry, stroužek česneku, čtyři semena kardamomu a lžičku skořice.
Větší pánev s těžkým dnem nahřejeme a vlijeme na ni med. Mícháme, dokud nepřilne ke dnu (nesmí zatím zkaramelizovat), přidáme olej, promícháme a když se směs rozpálí, vložíme kousky masa. Při střední teplotě necháme za občasného promíchání opéct dohněda (asi deset minut). Pak přidáme šálek vody, osolíme a vaříme dokud maso nezměkne. Necháme odpařit tekutinu, ochutíme nakrájenou šalotkou, kurkumou, pepřem a citrónovou kúrou.
Za stálého míchání vaříme při mírné teplotě dokud se tuk neoddělí. Pak přidáváme postupně a opatrně jogurt, nakonec prolisovaný česnek, kardamom, skořici a vaříme asi minutu. Vše zaprášíme zázvorem, přikryjeme pokličkou a 15 minut podusíme v troubě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.