Kuře tandúri- indie

10. března 2008 v 17:51 |  Ňamkoviny


Ingredience

4 kuřecí prsíčka (cca 150 g), 150 g bílého jogurtu, 2 stroužky česneku, 1 lžička římského kmínu, 1 lžička chilli, špetka mleté kurkumy, rýže. Studená mátová omáčka: 1 svazek čerstvé máty, 30 g okurky, 1 malý prolisovaný stroužek česneku, 150 g bílého jogurtu, šťáva z 1 citrónu, sůl a pepř.

Příprava

Nejprve si připravíme marinádu - ve velké ploché misce promícháme jogurt, drcený česnek, mletý římský kmín, chilli a kurkumu, špetku soli a pepře dle chuti. Vše důkladně promícháme. Do kuřecích prsíček uděláme několik hlubokých zářezů, do kterých napěchujeme marinádu a necháme asi hodinu odležet v chladničce. Na mátovou omáčku dáme mátu, oloupanou a na kostičky nakrájenou okurku do mixéru a najemno rozmixujeme. Přidáme jogurt, znovu promixujeme a pak vše zastříkneme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Uschováme v chladu. Troubu zahřejeme na 200 stupňů, kuřecí maso dáme na pečící plech a pečeme asi půl hodiny doměkka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.