Kremeš

1. března 2008 v 17:12 |  moučníky



Suroviny:
25 dkg hladké mouky
10 dkg práškového cukru
5 dkg tuku
1 celé vejce + jeden žloutek
1 malá lžička sody bicarbony
l polévková lžíce medu
Z těchto surovin vypraujeme těsto. Pokud se nám povede řidší, přidáme mouku. Těsto po zpracování
rozdělíme na dva díly, vyválíme na plechu a pečeme při 180 C.

Krém: 1 litr mléka + tři žloutky
25 dkg tuku
15 dkg práškového cukru
Postup:
3 vanilkové pudinkové prášky
2 polévkové lžíce hladké mouky
ze čtyř bílků sníh
3 šlehaky v prášku Oetker
Postup: Mléko,pudinky, mouku, žloutky a cukr uvaříme na hustý krém. Ještě do horkého přidáme tuk a mícháme do rozpuštění tak, aby krém byl hladký. Nakonec vmíháme ušlehaný sníh a krém necháme vychladnout. Potom krém rovnoměrně rozetřeme na upečenou placku. Dle návodu ušleháme
šlehačku a tou potřeme krémovou vrstvu. Překryjeme druhou plackou a pocukrujeme. Je dobré krájet krémeš až druhý den, když se rozleží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.