čočka po indicku dhal

10. března 2008 v 18:03 |  Vegetariánské recepty

Ingredience

2 žluté cibule, 1 lžíce řepkového oleje, 2 prolisované stroužky česneku, 2 lžičky kari, lžička kmínu, půl lžičky kurkumy, 50 ml zeleninového vývaru, 200 ml červené čočky, 2 lžičky čerstvě postrouhaného zázvoru, 2 ml koření sambal oelek, 4 drcená rajčata nebo rajský protlak, sekaný koriandr nebo petržel

Příprava

Oloupeme a pokrájíme cibuli a lehce ji osmahneme na slabém plameni na oleji. Ke konci přidáme česnek, kari, kmín a kurkumu. Přidáme vývar, čočku, zázvor, sambal oeek a rajčata nebo protlak. Asi 10 minut podusíme, dokud čočka nezměkne. Posypeme sekaným koriandrem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.