BÍLÁ HOUBOVÁ OMÁČKA

18. března 2008 v 12:52 |  Vegetariánské recepty



Máslo (olej), houby (nejlépe
více druhů), sůl, pepř, drcený kmín, 1 lžíce hl. mouky, 100ml 12% smetany, 100ml kysané
smetany.

Dáme rozehřát tuk, na něj dáme
houby, osolíme, trochu opepříme, přidáme kmín, podlijeme vodou (aby byly všechny houby
namočené) a dusíme dokud nezměknou. Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku a
přidáme k udušeným houbám. Nakonec přidáme kys. smetanu a ještě chvíli povaříme.
Pokud je málo omáčky, přidáme vodu nebo mléko. Podáváme s houskovými knedlíky.
Druhou možností je
po udušení houby nakrájet na malinké kousíčky a vylepšit kousky čerstvé bazalky, dále stejný postup a podávat se
špagetami - vynikající.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.